Televizyon;yararı olduğu kadar zararı olan bir araçtır... Bunu kötü yönde kullananlar olabiliyor... Önemli olan iyiyi ve kötüyü ayırt edip yaşımıza ve kendimize uygun olanları seyretmektir...Öncelikle kendimize televizyon izlerken şu soru sormak gerekiyor; ''Ben televizyon izlerken o programdan ne bekliyorum?'' Bu sorunun yanıtına bakarak o programı izlemek gerekiyor... Burda da önemlilik kazanan o programın bize uygunluğu bize kazandırdıkları ve beklediğimizi alabiliyor olmamız... Televizyon farkında olmadan sadece zaman kaybı ve eğlence amaçlı başvurduğumuz bir makina halini alabiliyor...Televizyonu izlerken buna da dikkat etmeli ve ayarında izlemeliyiz... Buna bizim dikkat etmemiz gerekiyor çünkü kanallar fazlasıyla insanları televizyon karşısında tutmayı başarabiliyorlar fakat biz kontrolü elden bırakmazsak ve herşeyi ayarında yaparsak bu sorununda üstesinden gelmiş olabiliriz... Her şeyi ayarında yapmak bu konuda önemli.. Televizyon izlediğimiz kadar kitap okumalı,ödevlerimizi yapmalı ve sorumluluklarımızı unutmamalıyız...Unutmayalım her ne yaşta olursak olalım bunlara dikkat edelim.. Sorumluluklarımızı elden bırakmamaya özen göstererek herşeyi ayarında yapalım...=)
Bu yazı bana ait umarım beğendiniz.. =)