ⓑⓘⓩⓘⓜ ⓕⓞⓡⓤⓜⓤⓜⓤⓩ
ⓑⓘⓩⓘⓜ ⓕⓞⓡⓤⓜⓤⓜⓤⓩ
ⓑⓘⓩⓘⓜ ⓕⓞⓡⓤⓜⓤⓜⓤⓩ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ⓑⓘⓩⓘⓜ ⓕⓞⓡⓤⓜⓤⓜⓤⓩ

вιzιм ƒσяυмυмυz (:

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Bayrak Çiğnenmez

2 posters
YazarMesaj
ezzqii
Süper Moderatör
Süper Moderatör
ezzqii

Bayrak Çiğnenmez Empty
MesajKonu: Bayrak Çiğnenmez   Bayrak Çiğnenmez EmptyPerş. Eyl. 17, 2009 3:06 pm

Atatürk İzmir’in kurtuluşunda halkın coşkun gösterileri arasında kalacağı evin önüne gelince, kapının önüne serilmiş bayrağı görünce durdu, Bu ipekten kocaman bir Yunan bayrağı idi. Üzerine basılarak geçilecek bir yol halısı gibi serilmişti. Kapıdaki kalabalık halk yalvarıyordu:
- Buyurunuz, geçiniz. Bizim öcümüzü alınız! Yunan Kralı, bu evden içeri, bizim bayrağımıza basarak girmişti. Siz lütfedin. Bu karşılıkla o lekeyi silin! Burası sizin şehrinizdir. Bu ev sizin evinizdir. Bu hak sizindir.
Atatürk, o yerde serili bayrağın önünde, bulunduğu noktada kaldı. Çevresindekilere tatlılıkla baktı.

-O, geçmişse hata etmiş. Bir ulusun bağımsızlık simgesi olan bayrak çiğnenmez. Ben onun yanlışını tekrar edemem.

Bayrağı yerden kaldırttı, bembeyaz mermerlere basarak içeri girdi.

Ata'm izindeyiz.

Çok büyük bi erdem yapmış orda, bu anıyı biliyordum; fakat defalarca okumama rağmen çok duygulandım
Çerkes KIZI
Administrator
Administrator
Çerkes KIZI

Bayrak Çiğnenmez Empty
MesajKonu: Geri: Bayrak Çiğnenmez   Bayrak Çiğnenmez EmptyPerş. Eyl. 17, 2009 4:06 pm

Bende çok seviyorum bunu... sağol..
ezzqii
Süper Moderatör
Süper Moderatör
ezzqii

Bayrak Çiğnenmez Empty
MesajKonu: Geri: Bayrak Çiğnenmez   Bayrak Çiğnenmez EmptyPerş. Eyl. 17, 2009 4:37 pm

Rica ederim. (:

Bayrak Çiğnenmez
1 sayfadaki 1 sayfası